Write down positive affirmations and read them on a regular basis. The act of writing will imprint these thoughts on your brain and have a lasting effect. Wayne W. Dyer

 

 Tämä Wayne Dyer:n ohje sopii myös Sinulle ohjeeksi  traumatyöskentelyyn. Näitä positiivisia viestejä voi  piilottaa ympäri kotiasi ja löytää niitä sattumalta. Myös positiiviset kuvat auttavat sinua. Tee niiden kanssa samoin, piilota niitä kaappeihin jotta törmäät niihin. Aina kun avaat kahvikaapin oven.  Aina kun avaat vaatekaapin oven. Aina kun avaat lääkekaapin oven. Ja silloin kun tarvitse lääkettä, saat myös sisäistä voimaa - niin voimauttavista lauseista kuin kuvistakin. 

Ole rohkea ja lähde kirjoittamaan! Avaa silmäsi myös luvan voimalle ja sille teholle mikä voimauttavissa kuvissa on. Ne voivat palauttaa sinun tilasi "takaisin arkeen" nopeammin kuin arvaatkaan. Nopeammin kuin lääkkeet taikka terapia! Ajattele siis mikä voima on sisälläsi! Sinä voit kirjoittaa itsellesi ja sinä voit tuottaa itsellesi iloa ja voimaa! 

 

Kirjoittaminen on hyvä tapa työstää traumaa monellakin tapaa. Voit sulkea koneen kirjoituksen lopuksi. Voit taitella paperin, voit sulkea asian sen jälkeen pois mielestäsi ja jättää sen. 

 

Oletko sinäkin kenties matkalla? Minne olet menossa? Oletko kenties toipumassa vaikka lapsuuden traumoista? Itse olen löytänyt paljon apua www.traumajadissosiaatio.fi sivulta. Suosittelen ettet lue kerralla hirvesti, eikä yritä tankata tietoa kerralla läpi. Omaa vointia pitää kuunnella ja seurata. Osaa rauhoittua myös vaikka se on sinulle varmasti usein vaikeaa. 

 

Muuta kipu toivoksi. Tämä harjoitus on erityisen hyvä sinulle, joka vahingoitat itseäsi tai koet kehosi tai sen osat itsellesi vieraiksi. Piirrä kauniita asioita (kukkia, eläimiä tms.) ja sanoja ihoosi alueille, joita vahingoitat tai jotka tuntuvat vierailta. Jos satutat käsiäsi, tee mukavantuntuinen ranneke esimerkiksi nahasta, silkistä tai tekoturkiksesta, ja kirjoita siihen rohkaisevia viestejä tai rakkaidesi nimiä. Muista ranneke ja kaikki siihen kirjoitetut asiat, kun sinun tekee mieli vahingoittaa käsiäsi. Voit myös ostaa lahjoja vahingoitetuille ja unohdetuille ruumiinosillesi: kauniita koruja, nauhoja ja vaatteita, materiaaleja, jotka tuntuvat hyvältä iholla, tuoksuvia ja hoitavia öljyjä, voiteita ja saippuoita.

Jos kehon hemmottelu tuntuu sinusta mahdottomalta ja viiltelyhimo vaikealta vastustaa, piirrä ihoosi viiltoja punaisella tussilla veitsen sijaan. Voit myös pidellä jääpalaa ihoa vasten. Tällä tavoin raivon ja itseinhon jäljet ovat nähtävissä, mutta vaurio ei ole pysyvä.

 

Itse ostin tänään itselleni lahjaksi rannekoruja. Kolme valkoista korua ranteeseen. Love-lukee yhdessä. Yhdessä niistä on risti ja yksi vain on nauha. Näen nuo kolme nauhaa koko ajan. 

Uutena asiana aloitan tämän blogin. Koko tarina on liian pitkä kertoa heti. Tällä hetkellä olen itse niin sanotusti trauman ytimessä, myrskyn silmässä. Keskellä hurrigaania, jossain siellä ilmassa. Jalat käy välillä maassa. Halusin aloittaa kirjoittamaan itselleni mutta myös sinulle joka työskentelet oman traumasi kanssa. Dissosiaatio-oireeni ovat tällä hetkellä niin hankalia että päätin aloittaa kirjoittamisen.  Katsotaan miten toipumiseni etenee. 

 

64698_10151265388272181_112017501_n-norm

 

16727_10151162058327181_477592378_n-norm

 

14578_10151146072097181_1632669742_n-nor